Kära Sofiero Vänner!
Medlemsbrev september 2021

Sommaren ger oss allt i år! De ljuvliga dagarna har återkommit med hög, klar och frisk luft. Vi gläder oss som älskar och besöker vår fina park. När sensommaren övergår i höst är en vacker tid.
Än kan vi uppleva Trädgårdsveckorna (tom 12 september), se utställningarna ”I kronprinsessan Margaretas fotspår” och ”Evigt Mode” (tom 26 september). Passa på! 

Sedan förra medlemsbrevet har vi fått en specialvisning i parken av Mårten Stausholm och Jeanette Gostomski och den lockade så många vänner så att vi erbjöd visningen i två grupper.
Efter den visningen var det dags för årets bussutflykt som i år gick till Norrvikens trädgårdar. Vi åkte med en nästan full buss och fick en fin upplevelse av parken genom en mycket duktig guide som berättade om parkens historia och den utveckling som parken nu genomgår.  Lunchen avnjöts i det vackra orangeriet.
Vi kunde inte nog uppskatta att vi åter kunde mötas, prata med varandra och träffas ”på riktigt”.

Det som står närmast på agendan är ett program om Sofieros fruktträd och äpplen med Lars Petersson den 8 september.   

23 september kl. 14 återkommer Ellen och Britt-Marie med en tipspromenad i parken. Vi hoppas innerligt att det blir lite varmare än vid tipspromenaden 20 maj. Temat är Kungligt, historiskt och naturligt.
Ellen Skarp tar emot anmälningarna ellen.skarp@hotmail.com.

Styrelsen för Sofiero Vänner önskar er alla härliga septemberdagar!
Vi ses i Sofiero!

Kerstin Hassner, ordf. Sofiero Vänner.