Kära Sofiero Vänner!                                                                            Medlemsbrev juni 2021

Nu är den här, vår fina tid! Parken i Sofiero lyser av alla de underbara nyanser man kan tänka sig och tillsammans med solen och den härliga värmen får vi oförglömliga upplevelser.
Många av oss är vaccinerade, smittspridningen sjunker i Skåne och vi ser framför oss en tid av möten med släkt och vänner, aktiviteter, kanske också resor. Situationen är dock skör och vi fortsätter vara försiktiga och håller oss till de rekommendationer som myndigheterna ger.
Parken är öppen, utställningarna likaså och vi Sofiero Vänner har redan klarat av
2 aktiviteter, tipspromenaden och guidningen av Rhododendronsamlingen. Aktiviteterna blev snabbt fullbokade och vi hörde glada, tacksamma röster om att vi åter är på gång. Dagligen får vi nya medlemmar och idag är vi 166 medlemmar.
Nu på fredag 11 juni håller Ellen bokprat kring ”Sommarens bästa böcker” och 17 juni presenteras sommarens utställning på Slottet ”Evigt Mode”.
Torsdag 1 juli tar Lucia Dieden med oss på en liten promenad i det sommarfagra Sofiero efter att hon talat om ”Blått Blod och Gröna fingrar”. Till det medhavda kaffet avnjuter vi ett läckert vaniljhjärta. Ta gärna med en stol.
15 juli är det dags för fler kungligheter, Tre danska drottningar och en kungadotter”, ett föredrag av Eva Månsson. Tag gärna med en egen stol.
Vi får sedan 18 augusti en specialguidning på Sofiero. Ja, vi kan verkligen bjuda på många intressanta arrangemang och de sker utomhus. Håll utkik på hemsidan www.sofierovanner.se  och se hur du anmäler dig. Skulle vädret ställa till det
för oss kommer vi att meddela er om vi ställer in.
Den planerade efterlängtade resan för våra medlemmar går inte som annonserats till Svaneholms slott utan till det så hyllade Norrvikens trädgårdar med sina intressanta utställningar. För 500 kr erbjuds vi bussresa, lunch och en guidning av parken och dess historia. Anmälan sker senast 19 augusti till christina.mortl@gmail.com
Blommorna, fålarna, insekterna, ja hela naturen gör allt för att glädja oss. Det är bara att ta emot, njuta och samla energi och kraft. Vi har tillsammans hållit i och hållit ut under denna pandemi, nu ser vi framåt!
 
Styrelsen för Sofiero Vänner önskar er alla en härlig sommar!
Vi ses på Sofiero!
Kerstin Hassner, Ordf. Sofiero