Spaljerat, 10 juni

Lördagsmorgonen den 10 juni träffas 23 medlemmar och en gäst för att ta oss till JUBILEUMSTRÄDGÅRDEN där vi fick en visning av utställningen ”Spaljerat.” Designad av
Lisen Hendeberg. En inspirerande trädgård med spaljéer av olika material. Bland annat har Lisen använt sig av att återanvända VVS –rör, armeringsjärn och rep. Klot är gjorda av hålband som är böjbara. Även ett antal stolryggar o stolsben från Lisens privata ägor kommer att bli inbäddade med växter.
    En spegel av helt vanligt glas var en dekorativ detalj i trädgården på balkonger och i trädgårdar. ( installationen skulle byggas på till höger om spegeln). Man kan även använda sig av plexiglas för att få spegeleffekt. Lisen berättade om hur hon har sprayat med kopparfärg på både trä och metall.
    Under sommarmånaderna kommer de höga bågarna bli klängda av Storbönor. Andra växter som kommer att pryda spaljéerna är humle, blomman för dagen och krasse. Nu i början av utställningen ser vi mest de olika spaljéerna.
    Vi får med spänning titta till den växande utställningen med de olika klängväxterna som kommer att stå i blom under månaderna fram tom 17 september.
    Gåvan till Kung Carl XVI Gustaf 70-årsdag är nu öppen och invigd av grevinnan Bettina Bernadotte från Mainau i Tyskland. Kya visade var den nya planteringen finns i ravinen med nyplanterade rhododendron i vitt o rött och vackra marktäckande blommor.
 
Foto och text
Kya Jepsen 

loading...