Medlemsbrev februari 2024 tillika KALLELSE till årsmöte 2024.
Kära Sofiero Vänner!

Trots gråhet och blåst har januari passerat otroligt snabbt och vi möter det kommande ljuset varje morgon med förhoppning om kommande ljuvligheter i vår park! Det är så spännande att så småningom se resultatet av renoveringen av Slottet och parken. Styrelsen arbetar intensivt med säsongens program som vi hoppas skall vara klart till årsmötet 18 mars. Vi tycker att det börjar se mycket bra ut tack vare Morten Stausholm på Sofiero. Morten och hans kolleger är mycket engagerade och möjliggör ett antal intressanta programpunkter för oss i parken och i slottet.
Årets utflykt planerar vi skall gå till Torups slott i Malmö 22 augusti, mera om detta då programmet är klart och på årsmötet.
Vi vet att många av er så gärna vill hjälpa till på olika sätt i parken och på Slottet. Av olika anledningar är det inte så längre, behovet av oss har förändrats. Nu när allt håller på att falla på plats så kommer vi med all sannolikhet att få nya uppgifter tillsammans med det viktigaste av allt: Vi är besjälade ambassadörer för det Slott och den Park som vi tycker så mycket om.

KALLELSE/INBJUDAN Välkommen till årsmötet 2024 den 18 mars kl. 18.00.
Som vanligt kommer vi att hålla till i Stadsteaterns foajé. Vi börjar med årsmötet. Därefter kommer ett efterlängtat besök av Christer Persson som kommer att berätta om ”En dag på Sofiero på den gamle kungens tid”. Christer har mycket att berätta från Sofiero, hans pappa var slottsvaktmästare, hans mor ansvarade för huset och Christer själv sommararbetade där under många år. Nu har Christer varit engagerad i den nya fasta utställningen ”Sagan om Sofiero”.
Avslutningsvis bjuder vi på kaffe/te och en smörgås och då sker också den spännande lottdragningen med fina vinster.

 Anmälan är obligatorisk och ska vara Gunilla Pfeiffer Bunke tillhanda senast 11 mars, helst via mail gunilla.bunke@gmail.com eller tel. 072-523 37 21.
Styrelsen hälsar Dig varmt välkommen till årsmötet 2024 den 18 mars kl. 18.00 i Stadsteaterns foajé, insläpp från kl17.30

Kerstin Hassner Ordförande