Medlemsbrev februari 2022
 
Kära Sofiero Vänner
Äntligen februari med ljusnande dagar, fåglar som tar ton och de första modiga lökarna som tittar fram ur jorden i vår vackra Sofiero park! Nu går vi verkligen mot ljusnande tider på alla sätt. 
Styrelsen har träffats och konstaterar att vi nu är 180 medlemmar och att ekonomin är under kontroll.
Medlemsavgiften 2021 gäller även för 2022 så betala inte någon årsavgift i år. Att vi inte får in några avgifter 2022 innebär att vi måste vara försiktiga med föreningens utgifter och göra saker ekonomiskt men ändå bra.
Vi kommer att arbeta på samma sätt som förra året med ett antal aktiviteter som vi själva gör eller samarbetar med Sofiero. Allt är inte klart ännu då vi väntar på svar från Sofiero.
Vi planerar att starta säsongen 20 april med bokprat i Oscarssalen med Ellen Skarp och så avslutar vi likt förra året 30 november med Ellens boktips inför julen.
Däremellan kommer vi att erbjuda tipspromenad, föreläsningar, rundvandringar i parken, visning av sommarens utställning samt en bussresa till Hovdala slott med mera.
Snart är det också dags för förenings årsmöte. Vi håller årsmöte 21 mars i Stadsteaterns foajé med start kl. 17.30 med insläpp kl.17. Motioner till föreningen skall vara inne senast 4 mars. Skicka dem till christina.mortl@gmail.com.
Vi hoppas och ser fram emot att kunna hålla årsmötet fysiskt och kommer att fatta beslut om detta senast 1 mars om det blir fysiskt eller virtuellt.
Om vi kan ses har Morten Stausholm lovat berätta om vad som är på gång på Sofiero. 

1 april börjar Sofieros nya verksamhetschef Caroline Lundholm och vi ska givetvis se till att vi träffar henne så fort som möjligt för ett fortsatt framtida gott samarbete med Sofiero slott och parker.
Nu gör vi ofta promenader i parken för att vara med då naturen vaknar!

Vi ses i parken i Sofiero.
 
Med varma hälsningar från styrelsen 
Genom
 
Kerstin Hassner
Ordförande
Sofiero Vänner