Kära vänner,

Det är mörkt i advent men det finns så mycket ljus, så många dofter och så mycket musik runt omkring oss. Om drygt 2 veckor inträder vintersolståndet. Den 22 december klockan 04.27 är det den kortaste dagen under året. Vår park och alla växter tar nu sats för att åter så sakteliga glädja oss i sin vårskrud. Det måste firas!

Så glädjande att alla ni kom till Killbergs och till Ellens bokprat 14 november tillsammansmed Britt Peruzzi och hennes man. Vi får verkligen hoppas att Britt fortsätter att skriva om den trevliga kommissarien Alda Luppi i Nice. För alla ni som inte deltog kommer som bilaga till detta brev Ellens boklista från 14/11.

Styrelsen har haft årets sista styrelsemöte och vi fokuserade på aktiviteterna för 2024. Vi har fått flera mycket intressanta förslag från Morten på Sofiero som vi kommer att arbeta vidare med. Årsmötet skall hållas i mars och vi har preliminärt sagt att det skall hållas 18 mars i Stadsteaterns lokaler som vanligt. Vi kommer i god tid ut med kallelse.

Det är mycket viktigt att ni så snart som möjligt betalar in årsavgiften för 2024. Vi är många men vi måste bli fler för att kunna klara en god ekonomi, vi är mycket beroende av era medlemsavgifter då vi inte har några inkomster från andra håll. Fortsätt att vara våra vänner och betala in årsavgiften för 2024 som är oförändrad 175 kr. Ni kan betala via bankgiro 5479-9424 eller Swish 1232303980 och glöm inte att ange ert namn.

Vi behöver inte bara pengar utan också fler personer som vill arbeta för Sofiero Slott och Park. Har du lust att vara aktiv? Skriv och berätta vad du kan bidra med. Du kanske också har lust att vara en del av vår styrelse?

Det händer mycket kring Sofiero 2024. Slottet kommer att vara nyrenoverat och många aktiviteter och utställningar väntar efter öppningen18 april som har fokus på tulpaner. Satsningen på Barnens Sofiero kommer också att invigas och vi skulle så gärna vilja bidra med något som tillför något till exempelvis drottning Ingrids Lekstuga. Så kanske vi kan ställa upp med sagoläsning för de små? Hör av dig om du har lust att läsa sagor för barnen i barnens Sofiero.

I väntan på det nya året vill hela styrelsen önska er alla en riktigt God Jul och en önskan om ett Gott Nytt År.

Kerstin Hassner
ordförande