Medlemsbrev mars 2023
 
Kära Sofiero Vänner
April och den efterlängtade våren närmar sig och Sofiero park   tar sats inför den vår och sommar som vi längtar så efter. 20 april öppnar Sofiero sin  park för säsongen och vi hoppas kunna vara där och berätta om Sofiero Vänner och vad vi erbjuder. Styrelsen är glad och stolt över det program vi  presenterar för 2023. Det finns som bilaga till detta mail. Årets program har kunnat bli så bra tack vare ett mycket bra samarbete med alla som arbetar på Sofiero. De är så kunniga och tjänstvilliga, verkliga möjliggörare. Tack alla ni som möjliggjort årets program.
 Det är ett lite speciellt år iår för Sofiero då slottet kommer att vara stängt för renovering. Parken, den ljuvliga, är dock öppen som vanligt och det kommer att finnas ställen där man kan äta eller ta en skön fikapaus.
 
Vår första aktivitet är  3 maj, kl 14.00 då vi får möta Vår – Floran tillsammans med trädgårdsdesignern Sara Bratt. Anmälan till Britt- Marie Jorman, helst via mail brittmarie.jorman@gmail.com eller tel. 072-3291362 senast 28 april.
11 maj kl. 14 blir det en Kunglig Minnesguidning kl. 14.00 som fokuserar på Kungen och Sofiero. Anmälan görs till Gunilla Pfeiffer, helst på mail gunilla.bunke@gmail.com el tel. 072-3291362 senast 8 maj.
Glöm inte att boka in årets utflykt som går till Katrinetorps landeri i Malmö 24 augusti men mer om det i kommande medlemsbrev.
 
Årsmötet hölls i Stadsteaterns foajé. Hela styrelsen omvaldes och fick ansvarsfrihet. Vi tackar för förtroendet och skall göra vårt bästa för att arbeta för det som är syftet med vår förening, vilket vi kan läsa i stadgarna:,
”Att främja Sofieros unika park- och slottsmiljögenom att understödja alla åtgärder för bevarande, utveckling och förnyelse av det kungliga arvet. Detta skall ske genom medlemmarnas aktiva medverkan vid arrangemang av olika slag men även genom annan stödjande verksamhet. Gemenskapen mellan medlemmarna ska stärkas genom information och aktiviteter av olika slag.”
Så här ser styrelsen ut för 2023:
Kerstin Hassner, ordförande, Gunilla Pfeiffer- Bunke, vice ordförande, Karin Collin, kassör, Christina Mörtl, sekreterare, Bertil Fuhr, IT- ansvarig, Marita Aminoff medlemsansvarig, Åsa Hjalmarsson, reseansvarig, Ellen Skarp och Britt- Marie Jorman ledamöter.
 
Med en önskar om vackra och fina vårdagar och en Glad Påsk!
Styrelsen genom
Kerstin Hassner