Kära Sofiero Vänner

Nu i slutet av mars är förvåningen lika stor som alla andra år. Våren är på väg på allvar, scillan tittar upp ur jorden tillsammans med snödroppar och krokus och det är full fart på fåglarna. Det väcker lika stor förundran och glädje varje år.
”Sofiero – med känsla för vår” öppnar sina grindar 31 mars dagligen 10-18 och välkomnar oss att möta parken och den stundande blomstertiden.
Föreningen hade sitt årsmöte digitalt 25 mars och vi konstaterar att det varit ett mycket annorlunda år 2020 med få aktiviteter. Styrelsen ser dock med optimism och med förhoppningar fram emot den kommande säsongen.
Den nya styrelsen består av: Kerstin Hassner ordförande, Gunilla Pfeiffer vice ordförande, Bertil Fuhr kassör och IT ansvarig, Christina Mörtl sekreterare, Ellen Skarp och Henrik Skiöldebrand ledamöter, Britt- Marie Jorman och Anna-Maria Myszka-Gustafsson suppleanter.
Styrelsen har tillsammans med ledningen för Sofiero planerat ett antal aktiviteter för säsongen 2021. Vi vet alla om det allvarliga pandemiläget i Sverige och vi rättar oss helt efter de råd och regler som gäller. Det innebär att om du vill delta i någon aktivitet måste du hålla koll via Sofiero Vänners hemsida vad som gäller. I normala, bästa fall hoppas vi kunna vara 30 vid varje aktivitet. Titta på vår hemsida och läs medlemsbreven som kommer att skickas ut via email  varje månad.
Vår första aktivitet 20 maj kl 14  hoppas vi kunna delta med 30 personer. Kulturkortet eller Sofiero årskort gäller för entré. OBS! Sofiero Vänners årskort gäller inte för entré. Det gläder oss att vi kan erbjuda att medlemsavgiften som betalas för 2021 även gäller för 2022.
Till sist några intressanta boktips från Ellen:
Fouchet, Lorraine: Mellan himmelen och Lou. En härlig, rörig och varm familjeroman som lockar till både skratt och tårar.
Lee, Hyeonseo: Flickan med sju namn.  En självbiografisk berättelse om en stark kvinna som flyr från Nordkorea och upplever en mängd otroliga situationer.
 
Välkommen till ett nytt år tillsammans med Sofiero Vänner!
Styrelsen för Sofiero vänner
Genom Kerstin Hassner