Kära Sofiero Vänner.

Blomsterbordet står dukat! Allt är så underbart vackert!  
Sofiero har verkligen öppnat grindarna för säsongen med en ”känsla för vår”.
Varje dag slår en ny blomma ut för att kulminera i Rhododendronprakten i slutet av maj.
Det är kanske det som är hemligheten med vår vackra park,den förändras ständigt och ger oss alltid nya upplevelser.

 
Vi gläder oss över att det nästan dagligen kommer in betalningar från personer som fortsatt vill vara medlemmar och även ett antal nya medlemmar har kommit till föreningen.
Varmt välkomna alla nya medlemmar!  Glöm inte att den avgift du betalar nu även gäller för 2022!

Styrelsen har nu distribuerat ett stort antal av årets program för Sofiero Vänner och vi har fått mycket fin och bra respons. Vi får beröm för att vi trots allt i dessa tider tror på att vi snart kan träffas igen och att vi skall kunna delta i gemensamma aktiviteter. Några har till och med redan anmält sig till olika aktiviteter. Självklart håller vi oss till de råd och regler som gäller angående Covid-19. Vi kommer att anpassa aktiviteterna för att säkerställa att de genomförs på ett tryggt sätt och i värsta fall kan någon aktivitet tvingas ställas in. 

I månadsbreven informerar vi om vad som gäller.

Nu närmast är det tipspromenaden med Ellen och Britt Marie som sker den 20 maj. Vi kommer att kunna genomföra den men det krävs att vi inte går tillsammans alla utan två och två med rejäla mellanrum. Styrelsen kommer att finnas på plats för att hjälpa till och vägleda. Folkhälsomyndigheten kommer med nya direktiv 17 maj och vi anpassar oss efter dem.  
OBS! Sofiero Vänners årskort gäller inte för entré.
Kulturkortet eller Sofiero årskort gäller som entré.

Efter det, 1 juni, guidas vi av Åsa Eklund i Rhododendronsamlingen. Jag återkommer i nästa månadsbrev hur många som vi kan ta emot.

 

Med hälsningar till er alla och förhoppningar om en fortsatt fin vår

Styrelsen för Sofiero Vänner
Kerstin Hassner
 
 
Bilder från Sofiero 18 april 2021.