Februaribrev 2021 1
Kära Vänner
Februari har just börjat och ni har säkert alla noterat att det nu ljusnar betydligt tidigare på morgonen och ljuset varar längre på eftermiddagarna. Vår park är minst lika vacker på vintern som på sommaren. Under det tunna täcket av vit vacker snö spirar och växer allt det vackra som vi om några månader får uppleva.
Ta en vinterpromenad i parken och upplev skönheten i det tysta, frusna. Våra frågor är många. Vilka aktiviteter kommer att arrangeras i parken i år, kommer slottet att vara öppet? Styrelsen har nära kontakter med ledningen av Sofiero och vi får information så snart de själva vet hur de skall planera inför säsongen.

Vad som än händer har vi vår vackra park att besöka och uppleva under vår, sommar och höst. Ett besök i parken gör oss aldrig besvikna, det finns alltid något nytt att se. Styrelsen funderar nu mycket på vilka aktiviteter som vi kan arrangera om restriktionerna fortsätter att gälla. Vad tror ni om vandringar, föredrag, bokprat med mera i det fria? Det är mycket vi kan göra och det är bara fantasin som sätter gränser.
Vi i styrelsen vill gärna ha era synpunkter och idéer på vad vi vill att vi skall arrangera. Tänk fritt och skriv en rad till mig khassner@gmail.com. Vi liksom de flesta andra föreningar har haft en mycket låg verksamhet under det gångna året och vi är självklart ledsna över allt som fått ställas in. Men precis som februariljuset ser vi framåt med gott mod och kommer att göra vårt bästa för att ge er medlemmar i Sofiero Vänner ett intressant och fint år 2021.
Glöm inte att förnya ditt medlemskap genom att betala in medlemsavgiften för 2021, 175 kr på bankgiro 5479-9424. Vi behöver dig och din medlemsavgift så att vi kan ordna intressanta aktiviteter och på olika sätt stödja Sofiero Slott och Slottsträdgård.

Styrelsen för Sofiero Vänner sänder er de varmaste hälsningar
Genom Kerstin Hassner
Ordförande

____________________________________________________

 Februaribrev  2021 2
Hej medlem i Sofiero Vänner!

Pandemin Covid-19 ser tyvärr ut att fortsätta ytterligare ett tag, men vi gläder oss åt att ljuset kommer mer och mer för varje dag och att vi snart kommer att kunna vaccinera oss även om det ser ut att dröja lite. Klockan är nu strax efter 17 då jag sitter och skriver detta i sällskap av en glad och energisk fågel som sjunger och anar vårluft. Igår hade vi digitalt styrelsemöte och det fungerade över förväntan.
Styrelsen har nu påbörjat arbetet inför årsmötet som enligt våra stadgar skall ske innan mars månads utgång.

Årsmötet 2021 kommer att hållas precis som förra året digitalt. Det sker formellt 25 mars kl. 16 – 18. Innan dess kommer ni att få allt material via e-mail eller brev och ni kommer att ha gott om tid att lämna synpunkter och motioner. Vi är hittills inte uppe i samma antal medlemmar som förra året.

Då vår verksamhet det sista året har varit låg kommer vi att föreslå årsmötet att den medlemsavgift som inbetalas i år 2021, 175 kr till bankgiro 5479-9424 kommer också att gälla för nästa år 2022. Alltså förslaget till årsmötet är: betalar du din medlemsavgift, 175 kr, i år så gäller den också för 2022.

Vi kan läsa på Sofieros hemsida att snart börjar säsongen, 31 mars är det dags. De utställningar som är på gång är ”Evigt mode”: mode och hållbarhet på Slottet maj - september samt utställningen ”Odla din egen hälsa” 5 juni – 29 augusti. Hur det blir med de traditionella arrangemangen 2021 vet vi inte ännu. Föreningen Sofiero Vänner kommer bland annat att erbjuda medlemmarna, tipspromenader i parken, visningar, guidningar, bokprat, föredrag och den resa som blev inställd förra året, en resa till Svaneholms slott i slutet av augusti. Vi håller nu på att planera föreningsaktiviteterna och hoppas kunna återkomma i samband med årsmötet med ett program.

Styrelsen för Sofiero Vänner sänder er de varmaste hälsningar
Genom Kerstin Hassner
Ordförande