Dahliadagen på Sofiero 2019-09-22
 

Söndagen började med tät dimma över parken men den  lättade fram mot 12-tiden och då kom många intresserade dahliaälskare för att få tag i  de vackra blommorna.

Matthias Bong på Sofiero hade försett oss på Sofiero Vänner med bord , stolar och parasoller vid Dahliafältet . 
Gunilla Pfeiffer och många av Vännerna  hjälpte till med att försedda med sekatörer i högsta hugg,  klippa ner blommorna åt kunderna och även att binda och sälja både  buketter och enstaka dahlior.

Det kostade SEK 5:-/ blomstjälk och 50:- resp 100:- för buketterna. De många besökarna tyckte att priserna var fördelaktiga och köpte och betalade med glatt mod till våra två  kassor.
SV:s skattmästare, Bertil Fuhr räknade vid dagens slut in  Swish- och kontant-betalningarna till totalt ca SEK 15.000:- vilket bedömdes vara bra och i nivå med försäljningen tidigare år.
Medlemmarna i Sofiero Vänner jobbade hårt och skötte sig utmärkt trots ibland köer till ”klipparna” och kassorna.
Det var swish-betalningarna som orsakade köer när kunderna skulle knappa in alla 10 siffrorna rätt och kassörerna skulle kolla och godkänna.

Mikael Löving ,som är Sofieros trädgårdschef angav att antalet besökare på dagen var ca 1550 st och det bedömdes vara alldeles utmärkt .

 

Hjälpare och antecknare: Henrik Skiöldebrand,