VIP-visningen av utställningen –Drawing Nature- för  Sofiero Vänner lördagen den 16 juni 09.30 till  10.40 i Sofiero Slott, på dagen efter vernissaget och utställningens invigning fredagen den 15 juni.
Utställningen pågår till september.
20 st medlemmar i Sofiero Vänner samlades vid huvudingången och dagens ciceron,  konstnären Henrik Stenberg, tog emot oss och riktade in oss mot Slottet.
I härligt väder med solsken, ca 22 graders värme och vindstilla gick vi mot Slottet på den riktigt gröna ,frodiga, daggiga gräsmattan. (Ordentligt vattnad.klippt och välskött.)
Utställningen finns i Slottets övervåning. Först kom en imponerande flera meter lång hög röd bild med många fåglar och landskap där man bl.a skymtade hovmarsalkvillan nedanför Sofiero.
Konstverket är gjort av Morten Schelde född 1972. 
På golvet låg en massa rödmålade grenar kanske för att förstärka det röda intrycket.
Se bild.
 I nästa rum visades Augusta Rudbergs detaljrika blomsterbilder upphängda mot äkta dyrbara William Morris-tapeter.
Se bild.
I ett rum hängde många svartvita expressiva  naturbilder med tex.vindpinade träd och rumsinteriör av Jennie Ekström född 1974
Se bild.
Beata Boucht född 1978 hade svartvita bilder med digitalt behandlade  kvinnoporträtt  omgivna av stora imposanta blombuketter.
Här var de mörka tapeterna gjorda i fotomontage.
Se bild.
Utställningen Drawing Nature är intressant och givande och väl värd ett besök det tyckte flera av de närvarade  medlemmarna i Sofiero Vänner och också att besöka den  flera gånger.
Vi tackade den trevliga och kunniga guiden med en varm applåd. 
 
Vår guide ,konstnären Henrik Stenberg född 1975,gav oss en mycket kunnig och intressant information om konstnärerna och konstverken på ett entusiastiskt och trevligt sätt. Han är ledare på Teckningsmuseet i Laholm där han är guide och håller kurser i bl.a. pedagogik. Henrik målar och tecknar själv och är utbildad på Konstfack 2002-2007.


Henrik Skiöldebrand-styrelsen Sofiero Vänner

loading...