VIP-visning 14/4 2018

Säsongen på Sofiero kunde inte ha startat bättre för oss vänner än vad den gjorde detta år. Det var påsklördag och solen som länge lyst med sin frånvaro gjorde nu sitt bästa för att värma upp oss denna förmiddag. Det var också glädjande att vi var så många som samlades utanför huvudentrén. Själv tappade jag räkningen vid 40, men uppskattningsvis var vi närmare 50 entusiastiska vänner som såg fram emot säsongens första evenemang på Sofiero.
Susanne Gren från Sofiero hälsade oss välkomna och guidade oss runt på Slottets övervåning, där konstnären Nino Ramsby visade sina verk och där han blandar olika tekniker på sitt speciella sätt.
Därefter kom den första överraskningen för dagen. Vi fick vandra över Sofias Bro före alla andra. Invigningen var ju först senare på dagen. Vilken härlig känsla det var att se norra ravinen ovanifrån.
Den andra överraskningen väntade oss när vi kom fram till Orangeriet för där bjöd Karl Fredrik Gustavsson oss på jordgubbar och skumpa.
Han guidade oss sedan runt i Orangeriet och sin utställning där som han kallat ”Citroner och körsbärsblom”, en utställning om drömmar av glas, orangeriets historia och en inblick i citrusväxternas förtrollade värld.   
 
Kristina Lindström

loading...

Foto:Kristina Lindström