Visning av park och slott 8 juni 
 
Efter ett sagolikt nationaldagsfirande på Sofiero var det dags för oss att bli förevisade jubileumsträdgården och Bernadotteutställningen.
    Vännerna bara strömmade in och vi blev 55 stycken
(49 vänner+6 inbjudna), en rekordstor skara. Trevligt var det att se flera nya medlemmar.
    Första anhalt var den nya trädgården, där Sofieros trädgårdschef, Mikael Löfving, var ciceron. Den är skapad av trädgårdsarkitekt Mona Wembling och indelad i flera rum, med blomprakt från för-sommaren till långt in på hösten. Vissa delar kommer att förändras år från år och denna sommar kommer vi få njuta av fina ängsblommor.
    Trots lervälling under våren och torka de senaste veckorna blev trädgården klar till invigningen. Men det var på håret och lite grön färg på grässtråna behövdes inför kungabesöket.
    Därefter begav vi oss till slottet och fick ta del av den konstnärliga ådra som finns i Bernadottefamiljen. Vi beundrade Sigvards vackra silverföremål och hänfördes av de fantastiska skapelser i form av mässkrudar och teaterkostymer designade av Drottning Margarethe.
    Till sist kunde vi njuta av alla vackra målningar signerade kron-prinsessan Margareta och prins Eugen. Trevligt att flera av dem hade motiv från Sofierotrakten.
    Sammanfattningsvis: En fantastisk utställning som säkert flera av oss kommer att återvänder till och en trädgård som kommer att skänka oss glädje många år framåt.   

Sofieros trädgårdschef Mikael Löfving var ciceron Sofieros trädgårdschef Mikael Löfving var ciceron

 

loading...