Vårblommor

Den 1 maj samlas 26 personer vid Kungagrinden för att få en guidad visning av Sofieros trädgårdsdesigner Sara Bratt. Vi vandrar först till Drottning Silvias blomstersmycke, precis vid huvudentrén.

Där vi möter stora lila Hyacinter blandade med mörk klocklilja Show Winner och fullt av tulpaner. I år är det Mona Wemling som har designat rabatten. Vi vandrar vidare till primulasänkan där det doftar helt fantastiskt av narcisser, tulpaner allt i en sagolik blandning av dofter och färger. Ca 43 000 tusen lökar har planterats inför jubileumsåret.

Vårpromenaden går vidare i prinsessans Margaretas Blomstergatan.
Där står Kejsarkronor så ståtligt. Sara berättar att de har en viss effekt att hålla borta möss. När vi kommer till ”Brunnen” är det många som finner både bänkar och varma stenar att sätta sig på, när Sara fångar vårt intresse med goda råd och förklaringar på blomster namn. Här är det åter färgsprakande blommor. Nästa år blir det mer inspiration av pastellfärgade vårblommor säger Sara. Med en varm och tacksam applåd avslutar vi vår vandring i strålande solsken.

Referat samt bilder
Kya Jepsen 

loading...