Soppan

En ljuvlig sensommarkväll var det dags för den efterlängtande Soppan på Sofieros Glasveranda. I år var det ett femtiotal glada funktionärer som träffades och trivdes. Medan alla samlades fanns det möjlighet att köpa lotter till kvällens lotteri. Och det var minsann populärt, lotterna gick åt som smör!

Annika Malmgren, verksamhetschef på Sofiero, inledde kvällen med att tacka alla fantastiska funktionärer och berättade också lite om verksamheten. Glädjande är att antalet besökande har ökat med 12 % i år! Alla dessa gäster kom från hela världen, Italien, Norge, Frankrike, Kina, Japan, England och USA. Men de allra flesta av de som angett hemort kom från Danmark, tätt följda av svenskar och tyskar. Detta visar verkligen, som Annika sa, att Sofiero är en mötesplats i världsklass! Annika presenterade också Sofieros nya trädgårdschef Mikael Löfving.

Sedan var det vår ordförande Leif G Hultmans tur att berätta om Den Stora Trädgårdsfesten. Leif visade många vackra och intressanta bilder från denna härliga helg, då solen sken så vackert över Sofiero.

Efter Leifs anförande var det dags för den läckra soppan, fisk- och hummersoppa för de flesta och ett fiskfritt alternativ för de som föredrog det. Alla talat så gott om den fantastiska soppan och den var värd allt beröm även i år. Detsamma gäller den goda kakan som serverades till kaffet efteråt.

 Kya Jepsen, som är funktionärsansvarig, visade därefter bilder från olika evenemang och berättade vad alla duktiga funktionärer gör. Kya informerade om att de verkligt trivsamma trivselträffarna kommer att vara på måndagar nästa år. Vi fick lite siffror från Trädgårdsfesten: handskförsäljningen inbringade 2 300 kr, verksamheten i växtgarderoben gav 2 000 kr och binderitävlingen förstärkte kassan med 4 500. Till detta kommer ju att vi sålde nästan alla lotter och alltsammans gav en behållning på 13 000 kr till föreningen.

Kya berättade också om mynten från önskebrunnen. Nu är de rengjorda och sorterade, det enda som återstår är att stoppa dem i rör. Den summa som dessa pengar förhoppningsvis ger oss ska skänkas till Kronprinsessan Victorias barnfond.

 Så var då denna fina kväll nästan slut, men först var det dags för lottdragning så klart. Tre lottringar hade sålts och det fanns många fina vinster, som lyckliga vinnare glatt tog med sig hem.

 Louise Casenberg (text)
Kya Jepsen, Louise Casenberg (foto)