Soppan
Det märktes tydligt denna septemberkväll att soppan är en höjdpunkt för våra många flitiga funktionärer. Bortåt 55 stycken hade hörsammat styrelsens inbjudan och nu samlats på Sofieros glasveranda.
   Stämningen var det inget fel på och fyra lottringar gick åt som smör. Inte att undra på när man såg det gedigna vinstbordet.
   Ordförande Kya hälsade alla välkomna och presenterade sina medarbetare i styrelsen. Sedan var det dags att inmundiga den goda fisksoppan och den hade en strykande åtgång. Efteråt serverade kaffe eller te och därtill en god kaka.
   Sofieros verksamhetschef Annica Malmgren kunde inte delta detta år, men uttryckte sin stora tacksamhet för Sofiero vänners arbete under den gångna säsongen i ett brev som Kya läste upp.
   Trädgårdsfesten fyller 20 år i år och Kim Johansson som var med och startade upp denna begivenhet berättade för oss hur festen kom till.
   Kya och några av styrelsemedlemmarna visade bildspel från årets begivenhet och berättade om våra aktiviteter före, under och om tältnertagningen efteråt. Vi fick även se fina bilder från Anette von Einems närmast sagolika show.
   Kya informerade vidare bland annat om att det under dessa tre dagar såldes lotter för 34 890 kronor (2015, 23 000) och att auktionen med vår nya fantastiska auktionist inbringade 5 750 kronor (2015, 4500), trots regnväder.
   Vi fick information och bilder från Dahliadagen och som blev en stor succé i år. Sekatörerna gick varma och de deltagarna funktionärerna gjorde även där ett fantastiskt arbete och håvade in nästan 10 000 kronor(2015, 4 700) till vår förening.
   Till slut var det dags att dra alla vinster till lotteriet och de flesta gick hem med en eller flera fina priser i bagaget.

Vid pennan Kristina Lindström
Foto: Kya Jepsen och Henrik Skiöldebrand

loading...