Soppan, 4 oktober

Ett 50-tal funktionärer hade trots regn och blåst tagit sig ut till Glasverandan på Sofiero för årets ”avslutningsfest”, Soppan. Stämningen var som vanligt på topp och även i år såldes det snabbt slut på lotterna, fyra ringar.
    Allra först berättade Sofieros verksamhetschef, Annica Malmgren, om årets säsong. Parken hade nästan 151 000 besökare i år, något mindre antal än året innan men då drog jubileumsfestligheterna på nationaldagen och det vackra vädret på midsommarafton mycket folk. 53 % av besöken är utländska och av dessa den största andelen danskar, sedan kommer tyskar och kineser.
Bygget av Sofias bro påbörjas veckan efter Ljusstämningen i november och beräknas vara klar till nästa års säsonginvigning.
    Vi fick också av henne veta att stadens politiker gett klartecken till och beslutat att gå vidare med att utreda konceptet ”Sofiero som åretruntattraktion”.
    Efter Annicas framträdande var det dags för den goda fisksoppan och alla lät sig väl smaka.  Till kaffet kåserade ordförande Kya med hjälp av ett fint bildspel kring våra aktiviteter på Trädgårdsfesten och Dahliadagen. Imponerande var att hon kunde namnen på precis alla de funktionärer som fanns med på bilderna.
    På Kyas initiativ sjöng vi sedan ”Ja må hon leva” och hurrade för Marianne Billing som valt att fira sin födelsedag tillsammans med oss. Det blev en mycket lyckad kväll som avslutades med lotteridragning och många hade turen med sig och fick gå hem med fina vinster i bagaget.

Text: Kristina Lindström 
Foto: Kya Jepsen och Sonja Gnot

loading...