Sofiero Vänner program 2015-05-16 , Sofia-guidning.

 

Ett 25 tal gäster o medlemmar i SV samlades vid Kungagrinden vid ½ 10 tiden för att bli visade Sofia-utställningen på Slottet. Vädret var lätt kyligt , vindstilla, molnigt ,inget regn o tycktes vara rätt bra för park o slottsbesök. Majoriteten av besökarna var kvinnor men en och annan man syntes i massan .

3 gäster , 1 från Lidingö och 1 från Falsterbo o 1 från Helsingborg var icke medlemmar .

Guiden Eva Månsson väntade föredömligt vid Kunga-grinden o ledde skaran till Slottet o jag stannade kvar för att öppna för eventuella eftersläntrare. Men kvart i 10 gick jag också bort till Slottet för att höra  vad Eva hade att säga.

25 st åhörare är nog max  så många som de små slottsrummen kan ta´emot för att alla skall kunna höra och se tillsamans utan för stor trängsel.

När Evas guidning var slut vid ca 10.20 tiden fick hon en hjärtlig applåd som tack och sedan delade besökarna upp sig i smågrupper och fick äntligen börja prata med varandra och förmedla det senaste ryktet om Kungahusets medlemmar och det kommande bröllopet och bl.a. även hur farligt frysta hallon tydligen kan vara. Det var en mycket trevlig stämning i gänget.

 

Laröd 2015-05-16 vid 12-tiden

Alltid lika intressant o givande att träffa SV-medlemmar o besöka vackra Sofiero.

Henrik Skiöldebrand