Ljusstämning


Under fyra kvällar (29/10 till 1/11) var det full aktivitet på Sofiero. Träden var upplysta, slottet var belyst, guldfiskdammen pryddes med svävande ballonger, i skogen ner mot lekstugorna fanns "kulor", som skiftade färg och utmed gångarna fanns minst 1 300 brinnande marschaller.

Det lyste grant och det var än mer spektakulärt än förra året. Parken var dessutom välbesökt. Under vissa timmar var det svårt att komma fram bland alla barnfamiljer och deras barnvagnar, men de var ett lättöverkomligt besvär då det var glädjande att just så många barnfamiljer sökt sig till parken.

Det grillades marshmallows och äpplen vid slottsbutiken och vid lekstugorna med Vännernas hjälp och stundom stod det barn på kö för att få grilla. Vännerna fick höra många kommentarer om hur fint det var i parken och att det var många barn, som dragit dit föräldrarna just för möjlighet till grillning.

Vädret var oss nådigt och det varken regnade eller blåste alltför mycket vilket säkert bidrog till att parken var så välförtjänt välbesökt.

Kerstin Landfelt (även bild)