Ljusstämning 3-6 november 2016

Under fyra kvällar var det förtrollande vackert på Sofiero. Slottet tronade vackert upplyst och många av träden strålade i all sköns färger. Massor med marschaller kantade gångstigarna och en mängd ljusinstallationer kunde ses i olika delar av parken. Varm soppa, grillad korv, brända mandlar och mycket annat gott fanns för de hungriga. Dessutom inbjöd parken till flera roliga aktiviteter för de yngre. Med andra ord var det bäddat för folkfest.
    Under torsdagskvällen var köerna långa till parken och det var tjockt med folk på gångstigarna. Det var besökare i alla åldrar, många ungdomar och givetvis en mängd barn som med stor glädje grillade och mumsade i sig de äpplen och marshmallows som Vännerna försåg dem med.
    De två följande kvällarna var inte vädrets makter nådiga mot besökare och funktionärer men förvånansvärt många hade ändå sökt sig ut till slottet.
    Som tur var upphörde regnet på söndag och det blev åter en kväll med parken fylld av besökare som hänfördes över allt det vackra, och omkring eldfaten vid Stallet och Lekstugorna samlades många stora och små barn och Vännernas ”sega sockerbitar” gick åt som smör.

Text: Kristina Lindström
Foto: Elisabeth Abdiu och Kristina Lindström

loading...