Säsongen på Sofiero avslutades även i år med Dahliadagen, den 13 september. Vädret var emot oss då det småregnade och var råkallt och det inbjöd inte till besök i parken. De Vänner som var funktionärer var välklädda med regn/vindkläder och hade stövlar alternativt ordentliga skor och klarade sig rätt bra trots kylan. Det var ändå glädjande att så många kom och trotsade vädret. Regnet avtog dessutom under dagen och mot slutet fick vi se solen.

Publiken hade möjlighet att köpa sig en vacker bukett med dahlior och Vännerna var utrustade med sekatörer och tre fyra Vänner var ständigt ute i dahliakvarteret och hjälpte till att klippa och komponera buketter efter kundernas önskemål. Samtidigt sålde andra Vänner äpplen, bönor, persilja, chilifrukter, prydnadspumpor och meloner som odlats på Sofiero. Vännerna hjälpte även till att knyta ihop och slå papper om buketterna. När dagen var slut var även grönsakerna i stort sett slut, men fortfarande fanns det dahlior kvar vilket är till glädje för dem som besöker parken under eftersäsongen. När kassan var räknad kunde man konstatera att det var en lyckad dag.

Slottsrestaurangen sålde kaffe och kakor men försäljningen gick trögt och personalen gav upp innan evenemanget var slut eftersom dom frös lite för mycket.

Kerstin Landfeldt (även foto)