DAHLIADAGEN
söndagen den 17 september

 
Vi är ca 20 stycken funktionärer från Sofiero Vänner som träffas klockan 11.00 den 17 september. Solen strålar över parken och när jag kommer till Dahlia kvarteret är det redan några som är där och förbereder med att plocka grönt till de buketter som ska bindas. Mellan klockan 12.00-16.00 får besökarna hjälp av flitiga vänner med förkläde och sekatörer i handen. De går ut med ”beställarna” bland dahliorna och får hjälp med att klippa deras favoriter av både färg/sort. Mycket uppskattat!     

Funktionärer med en sekatör har hela tiden köpare som väntar på deras tur. Vissa besökare vill ha sina blommor arrangerat till en vacker bukett. Ulla & Bitte från Sofiero Vänner står hela dagen och binder den ena buketten efter den andra.50:- för de små och 100:- för de stora, dom går åt som ”smöret i solskenet”. Kön är lång för att få inslaget och betala för sina blommor. Hela 5:- /styck.

Ca 100 personer föredrar att betala på det moderna sättet och Swish pengarna till kassan som denna dag stärktes med hela 14.358:- Rekordförsäljning av det 5:e året av Dahliadagen. Sofieros personal hade plockat ihop flera lådor med frukt & grönsaker från trädgården- dessa uppskattades också av glada köpare. En kort men välbehövlig fikapaus med goda bullar bjöds på våra funktionärer på denna mycket lyckade dahlia dag!

Text & foto: Kya Jepsen

loading...