Årsmöte
Tisdag 17 mars samlades inemot 60 personer i Hertzska Villan för att minnas vad som sig under år 2014 tilldragit. Många glada ansikten – välkända och nya – dök upp och hade våren i sitt sikte. Lotter sålde vi som alltid med god fart. Även om inte alla vann några böcker eller växter så vann hela vår förening på ett gott bidrag till kassan. Vi hälsade tre nya styrelsemedlemmar välkomna och lika många avtackades med vackra tulpanbuketter.

Verksamhetsberättelsen om det gångna året belystes som vanligt med fina bilder som ordförande Leif matade fram i den fungerande bildvisningsmackapären och vi fick höra att vår ekonomi är välbalanserad, men som vanligt efterlyser vi flera medlemmar och ”alla lovade att skaffa nya efter bästa förmåga”.

Efter avslutade förhandlingar blev det kaffe och goda bakverk. Annika Malmgren från Sofiero berättade med sedvanlig entusiasm om vad som ska hända i parken i år och vad som kom igång förra året också. Alla uppmanas att läsa på Sofieros hemsida där programmet finns .

Max Granström, som är VD för Helsingborg Arena och scen, var ock på besök och gav sin syn på stadens ambitioner och förutsättningar inom kultur och upplevelsesektorn. Många kloka ord fick vi höra och Max är mycket positiv till vår förening.

Som avslutning fick vi höra Lucia Dieden berätta om drottning Sofia (som är själva anledningen till att Sofiero finns). Härligt att höra på och mycket att lära som inledning till att nästa år är ett jubileumsår – slottet fyller 150 år.

Björn Landfeldt (även foto)